via Gmail
۱۳۹۲ مهر ۱۷, چهارشنبه
Re:
via Gmail
Delivery Status Notification (Failure)
via Gmail
Delivery Status Notification (Delay)
via Gmail
Re:
via Gmail
۱۳۹۲ مرداد ۱۴, دوشنبه
رپورتاژ: سایتی برای پاسخ به چگونهها!
خیلی وقتها، زمانی که خودمان دارای مهارتی هستیم و راحت کاری را انجام میدهیم و از آن سررشته داریم، متوجه نیستیم که ممکن است انجام همان کار برای بقیه دشوار و حتی غیرممکن باشد.
وقتی خودمان در انجام کاری درمیمانیم، اگر شانس داشتیم، عضوی از خانواده یا دوستی، برایمان مراحل را توضیح میدهد و کار را برایمان آسانتر میکند. اما خیلی وقتها هیچ دوست و آشنایی پیدا نمیشود که بتواند راهنماییمان کند و در اینجاست که جستجوی آنلاین اهمیت دارد.
در اینترنت، سایتهایی که چگونگی انجام کارهای مختلف را توضیح میدهند و در این مورد به صورت تخصصی مینویسند، بسیار زیادند، اما من تا امروز ندیده بودم که سایتی به زبان فارسی همین کار را بکند.
خوشبختانه به تازگی با سایت pHow آشنا شدهام که به صورت خلاصه میخواهد چگونهها را در مورد همه چیز توضیح بدهد.
یکی از کمبودهایی که در وبلاگستان وجود دارد، نبود بلاگرهایی است که به صورت تخصصی مثلا در مورد بعضی چیزهایی مثل مد و زیبایی، اقتصاد، تغذیه یا خانواده بنویسند.
شاید در قسمت فناوری به اندازه کافی وبلاگ داشته باشیم، اما در بخشهایی که در فوق اشاره کردیم با کمبود شدید وبلاگها و سایتهای اطلاعرسانی خوب روبرو هستیم، سایتهایی که مطالب را به دور از ابتذال، با هدف دانشافزایی و بیشتر کردن تجربه خوانندگانشان با دقت تنظیم کنند و با زبانی ساده خوانندگانشان را راهنمایی کنند.
به گمان من سایت pHow پاسخی است برای این مشکل، این سایت «چگونهها» را در بخشهای زیر تقسیم کرده است:
سلامتی – خانه – تغذیه – خانواده – مد و زیبایی – تکنولوژی – اقتصاد، هنر و سرگرمی
وارد سایت بشوید و ببینید، در هر قسمت چقدر مقاله خوب وجود دارد، بعضی از این مقالهها واقعا میتوانند هر کسی را با هر گرایشی مشتاق و کنجکاو به خواندن کنند.
مثلا در اینجا مقالاتی که در نگاه شتابزده اول برای من جالب بودند با هم مرور میکنیم:
چگونه بارفیکس زدن را آسان کنیم
چگونه قاب عکس ها را روی دیوار نصب کنیم
چگونه یک باغچه ی کوچک در بالکن خانه مان داشته باشیم
چگونه یک هندوانه خوب انتخاب کنیم
چگونه کاری کنیم که مادر شوهر احساس خوشایندی داشته باشد!
چگونه برای خرید خانه چانه زنی کنیم
چگونه میتوان عمر باتری تبلت ها را افزایش داد
چگونه از شلوار جین نگهداری کنیم
و دهها مطلب خوب دیگر!
سایت pHow خوشبختانه قالب خوبی دارد که به بهتر خوانده شدن مطالبش کمک میکند.
شما میتوانید در صورت نیاز، نوشته شدن یک مطلب را درخواست کنید یا اگر خودتان در چیزی سررشته دارید، آستین بالا بزنید و یک مقاله را به سایت اضافه کنید.
۱۳۹۲ مرداد ۱۲, شنبه
نمونههایی از نگاه کلیشهای شرکتهای فناوری به بانوان
در قرن ۲۱ به سر میبریم، در غرب دههها است که سخن از نگاه برابر جنسیتی و نژادی به میان آمده است، اما هنوز هم گاهی شرکتهای فناوری، هنگامی که میخواهند در تبلیغات بانوان را مخاطب قرار بدهند، آنها را دستکم میگیرند و نگاهی کلیشهای و سطح پایین و جنسیتی به آنها دارند.
دیروز موتورولا، گوشی موتو ایکس را معرفی کرد، در تبلیغی با مخاطب زنان، گوشی موتورولا با رنگ صورتی انتخاب شده بود که در کنار کلی از وسایل دیگر با رتگها صورتی و روشن قرار داده شده بودند. اما فراتر از این موتورولا یک شوخی ظریف هم کرده بود که از من را از ذکر آن باید معاف کنید. این تبلیغ باعث واکنش مردم شد و موتورولا مجبور شد به سرعت متن آهی را تغییر بدهد.
اما این فقط موتورولا نیست که چنین کاری کرده است، سال ۲۰۰۹ شرکت Dell میخواست محصولاتش را بیشتر محبوب بانوان کند و به همین خاطر محصولی بیرون داد به نام Della!
علاوه بر نام، ظاهر این لپتاپها هم طوری طراحی شده بود که مورد توجه زنان قرار بگیرد. اما توضیح محصول Della هم تا حدی برخورنده بود و با این مضمون بود: وقتی که از توجه به ظاهر زیبا و دوستداشتنی این لپ تاپ فارع شدید، نوبت به این میرسد که بدانید که لپ تاپها فقط برای چک کردن ایمیل نیستند، بلکه با آنها میشود میزان کالری دریافتی، کربوهیدارت و پروتئین را زیر نظر داشت و ویدئوهای آنلاین تناسب اندام نگاه کرد و مسیرهایی را که در آن میدوید، مشاهده کرد.
این راهبرد مورد استقبال بانوان قرار نگرفت، طوری که فقط ۱۱ روز از این راهبرد تبلیغاتی استفاده شد!
کاسیو تصور میکرد که زنها هنگام دیدن عکس خودشان بیش از هر چیز به چین و چروک صورتشان توجه میکنند و پا به سن گذاشتن باعث تشویشان میشود، برای دوربین Casio Exilim EX-Z330 خود، یک مود آرایش درست کرده بود.
خود دوربین البته چیزی کم نداشت و یک دوربین ۱۴٫۱ مگاپیکسلی با لنز ۲۶ میلیمتری واید و توانایی ضبط ویدئوی HD بود، ولی راهبرد تبلیغاتیاش روی اعصاب بود!
سامسونگ هم موقع رونمایی پرچمدارش -گلکسی اس ۴- در اقدامی که معمولا در رویدادهای فناوری مرسوم نیست، شش زن را برای تبلیغ روی سن آورد، آنها که کفش پاشنه بلند و پیراهنهای مجلسی به تن داشتند، به صورت سطح پایینی در مورد مزیتهای گوشی صحبت میکردند و مثلا وقتی میخواستند در مورد کنترل گوشی با اشاره و بدون نیاز به لمس صفحه صحبت کنند، میگفتند که دیگر به این ترتیب ناخنمان نمیشکند!
فوجیتسو هم زمانی لپ تاپی صورتی مختص زنان تولید کرده بود که میشد بدنه مزین به طلا را هم برای آن سفارش داد و البته باز کردن دربش با ناخنهای بلند آسان بود.
بیشک شرکتهای فناوری باید به سلیقههای متفاوت بانوان پاسخ بدهند، اما میتوانند در هنگام بازاریابی راهبرد محترمانهتری در پیش بگیرند و البته خود بانوان هم با توانمندتر کردن خود، میتوانند باعث تغییر این کلیشه شوند.
لینوکس قویتر میشود، کشورهای فقیر سود میبرند
نویسنده مهمان: امیرمسعود پورموسی: چه چیزی بین ایستگاه فضایی بینالمللی، شرکت پست جمهوری چک، پارلمان فرانسه، و دولت ترکیه مشترک است؟ همهٔ آنها سیستمعاملهای انحصاری را در کامپیوترهای خود، با سیستمعاملهای متنباز یا آزاد جایگزین کردهاند؛ یا به زبان سادهتر: آنها از ویندوز به یک سیستمعامل آزاد به نام لینوکس مهاجرت کردهاند. فقط هم آنها نیستند. شمار زیادی از شرکتها، مؤسسههای آموزشی و علمی، مدرسهها، و دولتها دارند همین کار را میکنند.
ولی دلیل آنها برای این کار چیست؟ و این موضوع چه ربطی به پاکستان دارد؟
نخست چند چیز را توضیح بدهیم: یک سیستمعامل، نرمافزاری است که کامپیوتر و اجزایش را مانند پردازنده، حافظه، درایوها و غیره مدیریت میکند. سیستمعامل میزبان نرمافزارهای دیگری است که کاربران برای کار با کامپیوتر به آنها نیاز دارند. بدون یک سیستمعامل، برنامههای کاربردی که برای تایپ نوشته، ساختن جدول و اسلاید و مرور صفحههای وب بهکار میروند، به هیچ دردی نخواهند خورد. سیستمعامل یک «محیط کار» را برای این برنامهها ایجاد میکند تا شما به عنوان کاربر بتوانید از آنها استفاده کنید.
پر استفادهترین سیستمعامل در دنیا ویندوز ساختهٔ مایکروسافت است. بیش از ۹۰ درصد کامپیوترهای شخصی دنیا با ویندوز کار میکنند. حدود ۷ درصد هم سیستمعامل او-اِس-اِکس ساخت شرکت اپل را دارند. و تنها کمتر از ۲ درصد با لینوکس کار میکنند. اما این وضعیت بهسرعت در حال تغییر است، زیرا مردم دارند به برتریهای لینوکس پی میبرند:
نخست این که لینوکس کاملاً رایگان است. نیازی به خرید مجوز نیست. و نیازی به نسخههای قفلشکسته هم نیست.
دوم این که کار کردن با لینوکس مانند بقیهٔ سیستمعاملها آسان است.
سوم این که بر خلاف سیستمهای انحصاری که سازوکار درونی آنها را فقط شرکتهای سازندهاش میدانند، لینوکس درست مثل یک کتاب باز است. هر کسی میتواند اجزای درونیاش را — کدهای کامپیوتری را که باعث عملکردش میشوند — ببیند، برای همین است که به آن «متنباز» (اوپنسورس) میگویند. و این بدین معنی است که لینوکس نمیتواند علیه شما کاری کند، مثلاً بدون آگاهی شما اطلاعاتتان را به سازندگانش بفرستد. در دنیای پس از «اسنودن» این موضوع مهمی است!
و چهارم این که لینوکس عملاً در برابر ویروسها آسیبناپذیر است و بنابراین نیازی به آنتیویروسهای گرانقیمت و مزاحم ندارد.
لینوکس را یک مهندس کامپیوتر اهل فنلاند به نام لینوس توروالدز حدود ۲۲ سال پیش آغاز کرد. از آن زمان تا حالا گروه بزرگی از برنامهنویسان برای بهبود و آمادهسازیاش در مصارف روزانه کار کردهاند. امروزه چندین نسخه — یا به زبان دقیقتر «توزیع» — از لینوکس وجود دارد که میتوان از اینترنت بارگرفت و روی کامپیوتر نصب کرد. این توزیعها نامهای جالبی دارند مانند دِبیان، فِدورا، رِد هَت، اوبونتو، و غیره.
آخرین نام در بین اینها – اوبونتو – احتمالاً محبوبترینشان است. راستش من این مقاله را روی کامپیوتری مینویسم که اوبونتو را خودم برایش بارگرفتهام و رویش نصب کردهام. کاربرانی که تا حدود کمی در کامپیوتر تجربه دارند میتوانند توزیعی مانند اوبونتو را از اینترنت باربگیرند و در ظرف حدود یک ساعت آن را نصب و اجرا کنند. از آن گذشته، اوبونتو به همراه خودش نسخههای متنبازی از پرکاربردترین برنامهها را نصب میکند: اوپنآفیس به جای آفیس مایکروسافت و فایرفاکس به جای اینترنت اکسپلورر. بنابراین اوبونتو بلافاصله پس از نصب قابل استفاده است. دیگر توجیهی در پرداخت پول برای نرمافزارهای انحصاری باقی نمیماند وقتی که نرمافزارهای جایگزین رایگان و خوب (یا حتی گاهی بهتر) در دسترس قرار دارند.
بسیاری از کشورها و دولتها به این موضوع پی بردهاند و برنامههای جدیای را برای جایگزینی همهٔ کامپیوترهایشان با سیستمهای لینوکسی آغاز کردهاند. چند مثال بزنیم:
ارتش امریکا به تنهایی بزرگترین کاربر لینوکس «رِد هَت» است. مالزی در سال ۲۰۱۰ تعداد ۷۰۳ تا از ۷۲۴ مرکز دولتی خود را به لینوکس منتقل کرد. دبیر عالی دولت مالزی این انتقال را بر این اساس توجیه میکند:
«پذیرش همگانی دربارهٔ کیفیت بهتر، پایداری بیشتر، انعطافپذیری بالاتر، و هزینهٔ کمتر».
دولت ترکیه توزیع لینوکس ویژهٔ خودش را به نام Pardus ساخته است. همچنین کوبا که توزیعی به نام Nova ساخته است. دولت ایسلند در سال ۲۰۱۲ اعلام کرد که مؤسسات عمومی خود را به لینوکس مهاجرت میدهد. همهٔ مدرسهها در ایسلند هماینک ویندوز را با اوبونتو جایگزین کردهاند. برزیل ۳۵ میلیون دانشآموز در ۵۰٬۰۰۰ مدرسه دارد که در آنها نیممیلیون کامپیوتر فقط با لینوکس کار میکنند. روسیه در سال ۲۰۰۷ اعلام کرد که همهٔ کامپیوترهای مدرسههایش با لینوکس کار خواهند کرد. این فهرست همین طور ادامه دارد.
کشور فقیری مانند پاکستان توان مالی برای نرمافزارهای انحصاری را ندارد. با لینوکس یک جایگزین قدرتمند، مقبول در سطح جهانی و رایگان در اختیار داریم. ما همچنین جمعیت بزرگی از مهندسان کامپیوتر و برنامهنویسان جوان در اختیار داریم. دولت ما باید وظیفهای را به آنها محول کند که لینوکس را به بهترین سیستمعامل برای هر کامپیوتری در مدرسهها و سازمانهای کشور تبدیل کنند. صرفهجویی در هزینهٔ مجوزهای نرمافزاری چندصد میلیون دلار در سال خواهد شد. چرا ما فقیرها باید به ثروتمندترکردن مایکروسافتها و اپلها ادامه دهیم در حالی که مطلقاً هیچ نیازی به این کار وجود ندارد؟
نویسنده این مقاله، ندیم م. قریشی است، او رئیس شرکت مستقبل پاکستان (Mustaqbil Pakistan) است. نشانی او در توییتر @nmq است.
کره شمالی هم یک تبلت ساخت: تبلتی با تیونر تلویزیون، اما بدون وای فای!
کره شمالی یک تبلت ۷ اینچی به نام Samijyon ساخته است، ظاهرا در تقابل با تبلتهای شرکتهای معتبر کره جنوبی!
سامیجیون، نمیتواند به وای فای متصل شود، اما میتواند به اینترانت کره شمالی متصل شود، به علاوه یک تیونر تلویزیون دارد که با آن میشود برنامههای تلویزیونی کره شمالی را دید!
توریستی بهنام «مایکل» که به کره شمالی رفته بود، این تبلت را با قیمت ۲۰۰ دلار خریده است، این تبلت یک پردازشگر ۱٫۲ گیگاهرتزی و یک گیگ رم دارد و وضوح صفحه نمایش آن ۱۰۲۴ در ۷۶۸ است، میزان حافظه آن بسته به انتخاب کاربر ۸ یا ۱۶ گیگ است.
این تبلت با اندروید Ice Cream Sandwich کار میکند، اما مسلما در میان اپلیکیشنهای پیشفرض این تبلت خبری از جیمیل نیست.
مرورگر این تبلت به صورت پیشفرض در قسمت بوکمارکهای خود فهرستی از وبسایتهای دولتی را دارد. در میان اپلیکیشنها آن تعدادی اپلیکیشن آموزشی برای بچههای کودکستانی دیده میشود، اما اپلیکیشن آشنا در این تبلت، گیم انگری بردز است.
یک اپلیکیشن دیگر نصب شده در این تبلت اپلیکیشن آموزههای کیم ایل سونگ است.
۱۳۹۲ مرداد ۱۱, جمعه
آمار استفاده از بهترین مرورگرهای جهان در نیمهی اول ۲۰۱۳
دومین نیمه از جنگ مرورگرها در سال ۲۰۱۳ فرا رسیده است. در این زمان بهتر است نگاهی به نتیجهی این جنگ در نیمهی اول سال بیندازیم. اتفاقاتی که در نیمهی اول سال افتادند به این شرح میباشند. جولای، چهارمین ماه حضور اینترنت اکسپلورر ۱۰ در ویندوز ۷ بود. فایرفاکس ۲۲ در این مدت یک ماهه شد. در این ماه گوگل کروم ۲۸ نیز عرضه شد. سرویس آمارگیری Net Applications نشان میدهد که گوگل کروم بزرگترین برندهی جنگ مرورگرهای در این بازه بوده است.
بین ماههای ژوئن و جولای، ۰.۴۶٪ به میزان استفاده از اینترنت اکسپلورر افزوده شد و از ۵۶.۱۵ به ۵۶.۶۱ رسید. فایرفاکس ۰.۸۶٪ از دست داد و از ۱۹.۱۵٪ به ۱۸.۲۹٪ نزول کرد. گوگل کروم ۰.۵۹٪ دریافت کرد و از ۱۷.۱۷٪ به ۱۷.۷۶٪ رسید. سافاری با ۰.۱۳٪ کاهش به ۵.۴۲٪ رسید. اپرا هم با ۰.۰۹٪ کاهش به ۱.۴۹٪ رسید.
اینترنت اکسپلورر با ۵۶.۶۱٪ رکورد جدیدی در این سال ثبت کرده است. این مرورگر در ماه ژانویه از مرز ۵۵٪ گذشت و بر اساس روندی که در این چند ماه دیده شده است، احتمال عقبگردش خیلی کم است. البته تا ۶۰٪ هم راه طولانی در پیش دارد.
البته توجه داشته باشید که بزرگ بودن آمار اینترنت اکسپلورر بیشتر به خاطر نصب بودن آن به طور پیشفرض بر روی تمام نسخههای سیستمعامل ویندوز است و دلیل بر برتری این مرورگر نمیشود. اگر اینترنت اکسپلورر به طور پیشفرض بر روی سیستمعاملهای ویندوز نصب نبود، مسلماً شاهد آمار متفاوتی بودیم.
رشد اینترنت اکسپلورر ۱۰ با ۱۵.۳۶٪ در جولای کمی کاهش داشته است ولی با این حال ۱.۸۴٪ رشد کرده است. اینترنت اکسپلورر ۹ با از دست دادن ۲.۰۲٪ به ۹.۶۹٪ رسیده است. با عرضهی اینترنت اکسپلورر ۱۱ برای ویندوز ۷ و ویندوز ۸ انتظار میرود آمار نسخههای پیشین کمتر از این نیز بشود.
اینترنت اکسپلورر ۸ با به دست آوردن ۰.۸۵٪ به ۲۳.۵۲٪ رسید. با توجه به این آمار، اینترنت اکسپلورر ۸ پراستفادهترین مرورگر جهان است. نکتهی جالب اینجا است که اینترنت اکسپلورر ۱۰ رشدش را به کم شدن آمار اینترنت اکسپلورر ۹ مدیون است نه اینترنت اکسپلورر ۸. زیرا کاربران ویندوز اکس پی نمیتوانند نسخههای بعد از اینترنت اکسپلورر ۸ را بر روی رایانههای خود نصب کنند.
اینترنت اکسپلورر ۷ با ۰.۱۳٪ کاهش به ۱.۵۶٪ رسید و اینترنت اکسپلورر ۶ با تنها ۰.۰۳٪ کاهش به ۶.۱۰٪ رسیده است. آن طور که پیشبینی میشود علیرغم علاقهی ما به افت اینترنت اکسپلورر ۶ به زیر ۵٪، این اتفاق به این زودی نخواهد افتاد. حداقل تا آخر امسال یا سال ۲۰۱۴ شاهد این اتفاق نخواهیم بود.
فایرفاکس با سهم ۱۸.۲۹٪ یک رکورد پایین دیگر ثبت کرده است. مسئلهی تأسفبار اینجا است که آخرین بار در سال ۲۰۰۸ بود که سهم فایرفاکس از بین مرورگرها به ۱۸٪ رسید، و از آن موقع هیچوقت انقدر کم نبوده است. فایرفاکس ۲۲ در ماه جولای عرضه شد و با بروز رسانی کاربران و کاهش شدید سهم دیگر نسخهها، ۱۰.۲۱٪ سهم به دست آورد. در این زمان فایرفاکس ۲۱ دچار کاهش شدید ۱۰.۷۴٪ شد، در صورتی که فایرفاکس ۲۰ تنها ۰.۲۹٪ کاهش داشت. فایرفاکس ۱۹ به میزان ۰.۰۸٪ و فایرفاکس ۱۸ به میزان ۰.۰۶٪ کاهش در سهم کاربران داشتند. البته این مسئله طبیعی است چون کاربرانی که اهل بروز رسانی هستند، طبیعتاً همیشه آخرین نسخهی برنامه را استفاده میکنند.
گوگل کروم در ماه می با رسیدن به ۱۷.۷۶٪ از رکود ۲۱ ماههی خود درآمد. نسخهی ۲۸ گوگل کروم با ۸.۹۸٪ کار خود را آغاز کرد. تمام دیگر نسخههای گوگل کروم دچار کاهش شدند تا این درصد برای نسخهی ۲۸ فراهم شد. نسخهی ۲۷ دچار کاهش ۷.۴۴٪ شد. نسخهی ۲۶ به میزان ۰.۲۶٪ کاهش یافت و نسخههای ۲۴ و ۲۵ مجموعاً ۰.۰۵٪ کاهش یافتند. در ماههای جولای و ژوئن این شانس برای گوگل کروم فراهم شد که بار دیگر از فایرفاکس جلو بزند.
این آمار از وبسایت Net Applications گرفته شده است. این وبسایت ۴۰ هزار وبسایت را زیر نظر گرفته و هر ماه از ۱۶۰ میلیون کاربر آمار میگیرد. StatCounter یکی دیگر از مراجع آمارگیری در این زمینه است. این وبسایت برای به دست آوردن آمار مرورگرها ۱۵ میلیارد بازدید از صفحات مختلف را زیر نظر میگیرد.
این دو وبسایت آمار بسیار متفاوت و متناقضی ارائه میدهند. StatCounter گوگل کروم را با سهم ۴۳.۱۲٪ صدرنشین جدول مرورگرها میداند. طبق این آمار اینترنت اکسپلورر با ۲۳.۵۳٪ رتبهی دوم، فایرفاکس با ۲۰.۰۹٪ رتبهی سوم، سافاری با ۸.۵۹٪ رتبهی چهارم و اپرا با ۱.۱۰٪ رتبهی چهارم را دارد. تنها نکتهی مشترک بین این دو مرجع این است که نه اپرا و نه سافاری هیچکدام در بین رتبههای اول تا سوم نیستند. ما ترجیح دادیم آمار Net Applications را به عنوان مرجع قرار دهیم چون آمارگیری از خود کاربران منطقی تر است تا آمارگیری از بازدیدهای صفحات و در عمل هم آمار این وبسایت به واقعیت نزدیکتر از StatCounter به نظر میرسد.